Krogkollen har besökt Event Center

Norrköpings Tidningar-Krogkollen intervjuar Amer Reza, delägare och driftansvarig

Restaurangen där personalen vill att du ska ha extra kul

Sommar är äntligen här, men solen kommer knappast stråla alla semesterdagarna. Vill man då aktivera sig i kombination med middag bjuder Krogkollen här på ett förslag. ”Man ska komma hit och ha roligt”, säger Amer Raza.

Krogkollen

I Mirum galleria hittar man restaurangen som erbjuder 4000 kvadratmeter action blandat med mat och dryck. Här kan du testa biljard, bowling, shuffleboard, skytte, trampolinpark, boule eller varför inte stiga in i en ny värld och uppleva virtual reality.

– Vi jobbar egentligen inte med mat eller aktiviteter utan vi jobbar med att uppnå en WOW-känsla, säger Amer Raza, delägare och driftansvarig.

I början av 2019 öppnade Event Center Knock ’em Down. Starten var tuff då även coronapandemin bröt ut under samma period.

– Det var en av de tuffaste sakerna jag har gått igenom. Det har inte varit enkelt, men med lite tur och hårt arbete har det gått vägen. Personalen har varit otrolig och vi har även fått hjälp av företag och fastighetsägare.

Restaurangen är enorm. En plats som kan ta emot väldigt många gäster.

– Det är en samlingsplats för stora och små sällskap i kombination med mat- och dryckaktiviteter. Man ska komma hit och ha roligt. Många företag kommer hit på konferens eller firmafest, och då kan de även använda våra aktiviteter för att träna på samarbete och kommunikation samtidigt som de har kul.

– Det vi erbjuder är väldigt brett så det kan vara svensexor, möhippor, studenter, kompisgängen och barnfamiljer. Vi jobbar med sällskap i olika sammanhang. Det kan vara allt från fyra till 200 personer i antal.

Maten som serveras är amerikansk, men med en touch av Sverige. Flaggskeppet är restaurangens semi-buffé som bjuder på kött, fisk och vegetariska alternativ tillsammans med ett generöst utbud av sallad.

– Buffén är otroligt populär och det beror nog på att det finns något för alla smaker där. Vi försöker variera smakerna och rätterna ofta. Det som är väldigt uppskattat är vår "carving station" (kockarna serverar proteinet direkt från köket). Proteinet på en buffé kan bli lite torrt och tråkigt annars.

Det låter som ni serverar väldigt mycket kött?

– Det gör vi, men jag vet att många veganer och vegetarianer uppskattar maten väldigt mycket här. Jag tror generellt att vi är i en tid där man uppskattar andra saker än kött även om jag tycker det väldigt gott. Gästerna är väldigt medvetna om vad de stoppar i sig, och måna om att det ska vara bra råvaror från lokala leverantörer, säger Amer Raza.

Knock ’em Down

● Öppettider: Måndag–torsdag 11.30–21.00, fredag och lördag 10.45–01.00, söndag 10.00–21.00.

● Lunch: Husmanslunch/buffé, 119 kronor (Just nu sommaruppehåll till 15 augusti).

● Pris huvudrätter:

169–359 kronor.

● Antal platser: 200 plus 60 utomhus.

● Amer rekommenderar: Våra ribs.

● Var äter du helst om du inte får välja ert ställe: Hemma, men måste jag välja får det bli Stadsvakten.

Reportaget är gjort av

Joakim Blomqvist

Joakim.Blomqvist@ostmedia.se

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:45 - 00:00