Stadsmissionen Second Hand- Insamling!

Så bidrar dina gamla kläder och prylar till en bättre värld! Insamlingsboxarna finns bredvid ICA Kvantums pantstation.

Stadsmissionens Second Hand finns sedan en tid i Mirum galleria på nedre plan. I den här butiken får både människor och prylar en ny chans. Stadsmissionen tar emot hela och rena kläder och prylar i butiken men nu finns också möjlighet att lämna in kläder och textiler i insamlingsboxar. De är placerade på utomhusparkeringen vid återvinningscentralen. När du skänker dina gamla saker till Stadsmissionen bidrar du till en bättre värld på flera sätt.

Nya livschanser

När du skänker kläder till Stadsmissionen så skapar du arbetstillfällen. Hos Stadsmissionen får människor som står utanför arbetsmarknaden en chans att komma i sysselsättning genom arbetsträning, stärka sin självkänsla och sitt självförtroende som bidrar till att individen växer. I butiken och lagren får deltagare yrkesmässig kunskap inom kundservice, försäljning, sortering och värdering samt övriga förekommande arbetsuppgifter. Tillsammans skapas rutiner för att stärka individens förmåga och skapa egenmakt.

Dina gamla kläder kan värma en medmänniska

Till Stadsmissionen kommer ofta människor som har väldigt lite av det mest väsentliga. Det kan vara en människa som hamnat i en utsatt livssituation, till exempel en kvinna som tvingats att fly med sitt barn ifrån en våldsam partner. Det kan vara en människa som hamnat på gatan och lever utan hem eller en person som inte har råd att köpa kläder i rätt storlekar till sina barn. Dina gamla kläder kan värma en medmänniska både på kroppen och i hjärtat. Bra att känna till är också att kläder som inte går att sälja i våra butiker skickas efter en tid vidare till hjälporganisationer utomlands och gör nytta även där.

Du bidrar till mer cirkulär konsumtion och kan glädja andra

För var år som går använder vi mer och mer av jordens resurser. Genom att ge vidare dina gamla prylar och kläder och också själv handla second hand minskar du din konsumtion av nya varor och sparar på våra resurser. Den gamla tröjan som du tröttnat på eller inte tycker är så fin länge kan få nytt liv hos någon annan. Det är många som älskar att leta skatter i second hand butiker och din gamla tröja eller pryl kan skapa glädje åt någon annan.

Du hjälper människor i utsatta livssituationer i din närhet

Överskottet från Stadsmissionens sociala företag går tillbaka till människor som behöver hjälp. Det kan vara matkassar till barnfamiljer, tak över huvudet till hemlösa eller brottsutsatta och behandling för människor som behöver ta sig ur ett missbruk.

Vinsterna med att skänka dina gamla kläder och prylar till second hand är många.

Tack för din insats!

För mer information läs här!

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:00 - 20:00