Meny
 
Utmärkelse på Handelsgalan

Handelsgalan 2019

På Handelsgalan 2019 fick Mirum galleria ta emot Let’s Create-utmärkelse för sina insatser att skapa LuMiNk. 

Den 9 november på Handelsgalan fick Mirum galleria, med sin tidigare centrumchef Peter Löfquist, ta emot kommunens fina Let’s Create-utmärkelse för sina insatser att skapa LuMiNk.

 

Med utmärkelsen vill Norrköpings kommun lyfta fram vikten av samarbete för att ge barn och unga en bra utbildningsgrund och en god framtidstro. Priset delas ut på Näringslivsgalan, Handelsgalan och Idrottsgalan. Målet är att engagera fler och stärka samarbetet mellan skola och näringsliv.

 

LuMiNk Akademin startade hösten 2015 som ett samarbetsprojekt mellan Linköpings universitet, Norrköpings kommun och Mirum galleria. Syftet med projektet var att fler unga studenter skulle få upp ögonen för högre studier genom mentorer från universitetet. I dag är det ett etablerat och framgångsrikt mentorskapsprogram där resultatet talar för sig själv.

I motiveringen lyfter kommunen fram att de elever som deltagit har signifikant högre betyg i flera ämnen samt höjda sammanlagda meritvärden jämfört med en kontrollgrupp. Dessa elever väljer dessutom i dubbelt så hög grad högskoleförberedande program till gymnasiet, jämfört med kontrollgruppen.

– Vi är stolta och glada över detta pris som visar att vårt engagemang i ungdomar leder hela Norrköping framåt, säger centrumchef Annelie Svensson. Extra stolta är vi över att få förvalta den goda idé som väcktes av dåvarande centrumchef Peter Löfquist!

 

LuMiNk har sin grund i läxläsning där LiU-studenter regelbundet träffar elever från Klingsborgsskolan en gång i veckan. Eleverna får också göra studiebesök på universitetet. Se gärna filmen där du får möta elever, lärare och studenter och höra vad de tycker!

Senast ändrat - 19 november 2019