Upplevelsepresenter pappa kommer att älska

Mann leker med barn i en grønn park

Vad sägs om att fylla fars dag med en aktivitet? Överraska din pappa med en av dessa roliga upplevelser som en fars dag-present – perfekt om du har ont om tid!

Fars dag firas alltid den andra söndagen i november. Men om du inte har antecknat det i kalendern blir du ofta påmind om det under helgen – och plötsligt måste du stressa fram en present som både ska vara personlig och genomtänkt.

Tänk då upplevelser och aktiviteter istället för saker. Och då allra helst den typen av upplevelser som du och pappa kan dela.

För inspiration tipsar vi om 7 upplevelsegåvor som är perfekta till fars dag – även för den som har haft datumet i åtanke långt i förväg!

Mann og jente står med ryggen mot kamera og ser mot solnedgang i kjølig høstlys i skogen. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag.
En vandringsupplevelse är en bra presentidé till fars dag.
Mann og gutt kaster mel i lufta mens de baker og ler. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag
Presentidé till fars dag: Bjud in till bakdag!
Gutt holder hånden foran øynene til mann mens de spiller tv-spill. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag

1. Ut i naturen

Att tillbringa en natt i naturen är härligt året om och det är få platser man får så renodlad kvalitetstid som bland fågelkvitter och tallar. Bjud med pappa på ett dygn i det fria där ni kan slå läger och njuta av allt naturen har att erbjuda – oavsett om det är att fiska, plocka svamp, laga mat på stormkök eller bara njuta av trevliga samtal runt lägerelden.

Vill du toppa presenten kan du komplettera inbjudan med friluftsutrustning – som en hängmatta med myggnät, sittunderlag, fällkniv eller handskar.

Det här är en gåva som både du och pappa kommer att få mycket glädje av!

2. Baka bröd

Bjud in pappa till en bakdag! Tillsammans kan ni piffa upp era bakverk med lärdomar och kvalitetstid, oavsett om ni är vana vid köket eller aldrig har tagit i en slev förut.

Justera ambitionsnivån utifrån förutsättningarna: Är ni nybörjare kanske ni ska börja med ett enkelt bröd medan har ni lite erfarenhet sedan tidigare kan ett surdegsprojekt vara det.

Släng gärna med bakredskap i inbjudan, som en bakskrapa, måttsked, brödform eller ett förkläde. Sådant kan man ofta hitta i butiker som säljer köksutrustning.

3. En lekfull utmaning

Man blir aldrig för gammal för lek och vi är helt säkra på att pappa glatt ställer om du utmanar honom i en rolig tävling. Välj en gren som du tror skulle uppskatta hos er båda och utifrån vilket erbjudande som finns där du bor.

Bowling är en klassiker medan pilkastning är otroligt populärt just nu. I storstäderna kan man kasta pil på flera ställen, men om du inte har en lokal i närheten kan du satsa på en egen piltavla och pilar och ge i present på Fars dag.

Oavsett vad du väljer bjuder den här gåvan på sällskap och spänning!

4. Skäm bort pappa

Få saker gläder föräldrar mer än att bli bortskämda av sina barn – och Fars dag är ett gyllene tillfälle att göra just det. Skriv ett mysigt kort där du försäkrar pappa om att han kan koppla av, det är du som står för middagen idag.

Gör en härlig meny och gör så att ni kan njuta av middagen tillsammans framför en film – som givetvis pappa får välja. Perfekt söndagsaktivitet – och en perfekt sista minuten-lösning på Fars dag!

Familie på fem omplanter potter i hagen
Gutt og mann sitter i mørk kinosal og blir lyst opp av blått lys. Foto til artikkel om opplevelsesgaver til farsdag.
Ge ett presentkort i farsdagspresent – ​​och spendera det på en kulturell upplevelse!

5. Planteringsdag med pappa

Det finns massor av fördelar med att så sina egna grönsaker: Det är både prisvärt, hållbart och spännande – och dessutom smakar det extra gott. Dessutom är själva sådden en mysig aktivitet.

Köp frön, jord, krukor och två par trädgårdshandskar och bjud in pappa på en planteringsdag. Även hösten och vintern lämpar sig för odling och sallad, basilika och koriander är exempel på växter som kan sås inomhus året om.

Morot, palsternacka, persilja, rädisa, dill och gräslök som ska växa utomhus sås även helst i oktober och november eftersom fröna ska övervintra i jorden och spira när våren kommer. Denna upplevelsegåva kan ni med andra ord njuta av under lång tid framöver.

6. Kulturkväll för två

På senhösten, när vi gärna sitter inne mycket, är det extra skönt att ha lite aktiviteter på agendan. Planera en kulturkväll för två och ge pappa ett presentkort på ett arrangemang ni kan uppleva tillsammans.

Presentkort på teater, standup, konsert, konstutställning eller bio – välj det som passar just er två bäst.

En enkel och trevlig lösning är att köpa dittpresentkort.se som kan köpas i köpcentret eller beställas nedan.

Gåvan med flest möjligheter

Vad ger man till någon som har allt? Med ett presentkort från dittpresentkort.se kan du välja gåvan själv. Presentkortet kan användas i nästan alla centrets butiker.

7. Till er tjänst

Det kanske låter trist, men vi är helt säkra på att din pappa kommer att uppskatta att du erbjuder dig att ta över en av hans uppgifter – oavsett om det bara handlar om en gång eller om du är generös nog att utföra tjänsten under en hel vecka eller månad.

Fixa ett hemmagjort presentkort eller klippkort där du berättar att du tar på dig en av hans uppgifter under en given period. Det kan vara att klippa gräset, tvätta bilen, städa i förrådet eller att handla in till middag varje dag den kommande veckan. Vad du i grund och botten gör då är att ge pappa mer fritid – och det är ju verkligen en fin gåva! Dessutom kostar det inte dig något!