Mors dag-presenter från barnen

Hjemmelaget hjertekort til morsdag
Tomt kort med hjerter på siden av som er klar til å limes på
Steg 1
Morsdagskort som har stilker på seg
Steg 2
Morsdagskort med en bukett på
Steg 3
Kort med blomster på
Steg 4 – Voilà og morsdagskortet er ferdig!

Mors dag kan vara lika kul för barnen om de får bidra med presenter de har gjort själva. Vi tipsar om hemgjorda presenter som barnen kan sätta sin prägel på.

Gör en föreställning

Låt barnen göra en liten föreställning och uppträda för sin mamma. De kan exempelvis sjunga eller dansa. Involvera barnen och låt dem själva ge förslag.

Ge henne en present hon kan använda

Vad sägs om att måla ”världens bästa mamma” på en kopp eller göra en målning. Eller varför inte låta barnen skapa en unik konstkudde? Köp ett vitt kuddfodral och textiltuschpennor – och låt barnen gå loss med sin kreativitet.

Ge henne chokladmuffins

Överraska med frukost eller baka chokladmuffins tillsammans med barnen. Plocka fram strössel och utrustning så blir pyntet pricken över i. PS. Det är faktiskt tillåtet att köpa färdiga bakverk, men låt barnen vara med och dekorera det för en extra personlig prägel.

Ge henne en alternativ blombukett

För att ge en unik blombukett som varar extra länge måste kreativiteten plockas fram. Följ dessa enkla steg för att skapa ett hemgjort Mors dag-kort med barnen.

Du behöver

  • Ark
  • Grön tuschpenna
  • Färgat papper
  • Sax
  • Linjal
  • Lim
  • Sidenband

Steg 1

De här tre sakerna blir ett fint kort till Mors dag. Det är lätt som en plätt – följ bara dessa steg. Det första du gör är att klippa ut hjärtan från önskat papper. Du kan välja mellan att använda enfärgat papper i olika färger eller mönstrat som vi har gjort.

Steg 2:

Ta det vita arket som utgör själva kortet och vik det på mitten. Kom ihåg att det bara är framsidan vi dekorerar och att du har insidan av kortet att rita och skriva en trevlig hälsning. Ta fram den gröna tuschpennan och använd linjalen för att göra raka linjer på kortets framsida. Detta utgör bukettens stjälkar.

Steg 3

Klistra sedan fast hjärtan på kortet.

Bonustips: Vik hjärtan försiktigt på mitten och limma endast på mitten eller på ena sidan. På så sätt kommer ”blommorna” fram bättre och kortet får ett mer livligt utseende. Det får helt enkelt en liten 3D-effekt.

Steg 4

Ta sidenbandet och knyt en fin liten rosett. Limma sedan denna på stjälken så att den till synes håller ihop buketten. Nu har du en härlig blombukett i form av ett hemgjort kort från barnen. Så slår du två flugor i en haklapp (även om du gärna kan köpa till blommor).