Tips på studentpresent från föräldrar

Mor og datter sitter ute på benk med solnedgang
To jenter tar selfie med polaroidkamera
To anheng som viser bokstavene L og M

Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa i studentpresent när tonåringen tar studenten. Som tur är har vi presenttipsen du behöver till både dotter och son!

En studentpresent kan vara allt från pengar till ett fint minne som studenten kan se tillbaka på när han/hon är gammal och grå. Du får gärna ägna lite tid åt att fundera ut vad du ska ge och inte vara rädd för att tänka utanför ramarna.

Nedan hittar du förslag på olika studentpresenter som du kan ge din son eller dotter.

Minnen

En polaroidkamera är kanske den coolaste du kan ge bort i studentpresent just nu. Den är lätt att ta med sig, bilden kommer ut direkt och har en cool vintagekänsla – precis som ungdomar gillar.

För att göra presenten mer personlig kan du ge ett fotoalbum till. Fyll de första sidorna med bilder på studenten som liten och låt sedan hen fylla på med sina egna bilder. Du kan också skriva en trevlig text till studenten.

Upplevelser

Har studenten alltid önskat sig en resa till Paris eller kanske är det konsertbiljetter som står högst upp på önskelistan? Boka en biljett till dig också så blir det något mysigt ni kan göra tillsammans.

En upplevelse behöver dock inte kosta mycket pengar. Vad sägs om att ge en vandring med hela familjen eller en natt i tält med öppen eld och stjärnskådning? Det viktigaste är att skapa minnen tillsammans.

För att göra presenten mer spännande att ge bort kan du slå in olika ledtrådar som berättar vad ni ska. Har du bokat en resa till Paris kan du till exempel packa in en randig tröja och nyckelring av Eiffeltornet.

Smycken

Det är sällan man ser en studenten utan smycken på presentbordet – gärna i form av hjärtsmycken och manschettknappar. Och även om det inte är något fel med att ge bort hjärtsmycken och manschettknappar kan det vara kul att tänka lite utanför ramarna.

Bokstavssmycken är både snygga och moderna och är en perfekt present. Om du köper bokstäver till både dig och din student blir det också en trevlig påminnelse om att du alltid finns där för ditt barn.

Du kan också köpa en stilren klocka som kan användas både till vardags och fest. Gör presenten extra speciell genom att gravera in studentens namn och födelsedatum. Då tänker ditt barn på dig varje gång han använder den.

Gåvan med flest möjligheter

Vad ger man till någon som har allt? Med ett presentkort från dittpresentkort.se kan du välja gåvan själv. Presentkortet kan användas i nästan alla centrets butiker.