Grekisk mat och goda recept

La Greco, grekisk restaurang i Mirum Galleria

Det grekiska kökets rötter i antiken är lika härdiga som olivträdets, att äta med måtta av vad jorden ger, att njuta vinet och vännernas sällskap.

Grekisk mat är känd för sin hälsosamma och näringsrika karaktär, med en mängd olika färska grönsaker, frukter, olivolja och fisk. Här är några av de mest populära och läckra grekiska rätterna som du bör prova.

1. Tzatziki - en sås eller dippsås som är gjord av yoghurt, gurka, vitlök och olivolja. Det är en läcker förrätt eller tillbehör som serveras med bröd eller grönsaker.

2. Souvlaki - små köttbitar som är grillade på spett. De kan göras av nötkött, fläsk eller kyckling, och serveras ofta med en sida av grekisk sallad eller tzatziki.

3. Moussaka - en klassisk grekisk rätt som är gjord av aubergine, köttfärs, tomatsås och béchamelsås. Det är en must-try för alla som besöker Grekland.

4. Spanakopita - en paj fylld med spenat och fetaost, insvept i ett lager av filodeg. Det är ett fantastiskt alternativ för vegetarianer eller de som vill prova något nytt.

5. Feta saganaki - en delikatess som är gjord av fetaost som är panerad och stekt så att den blir krispig på utsidan, och mjuk och krämig på insidan. Det är en läcker förrätt eller tilltugg.

6. Dolmades - vinbladsrullar som är fyllda med ris, lök och örter. De är ett utmärkt tilltugg eller förrätt.

7. Baklava - en söt och klibbig efterrätt som är gjord av filodeg, valnötter och honungssirap. Det är en perfekt avslutning på en måltid.

8. Greek Salad - en enkel men utsökt sallad som är gjord av tomater, gurkor, lök, oliver och fetaost. Det är en läcker och hälsosam sida till vilken grekisk måltid som helst.

Grekisk mat är verkligen en av de mest spännande och varierande köken i världen. Oavsett om du vill prova något nytt eller uppleva äkta grekisk matlagning, finns det alltid något som passar dig.

La Greco, grekisk restaurang i Mirum Galleria

Lagar ovanstående grekiska rätter med 100% kärlek.

Se film om George, ägaren av restaurangen, berätta om sin verksamhet

Varmt välkomna!

Aktuella erbjudanden

  • Dagens lunch 119kr!

    La Greco
    Vi erbjuder grekisk mat såsom souvlaki, gyros, sallader och meze. Varmt välkommen till våra fina uteservering!
    Gäller 20. maj – 31. augusti

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 11:00 - 18:00