Gör dina egna Alla hjärtans dag-kort

Åpen bok på bord med røde konvolutter og røde roser rundt
Vannmelon som har hull i seg formet som et hjerte
«You're one in a melon»

Hur berättar du för någon att du gillar dem, utan att det blir kliché? Jo, med humor och kreativitet. Se våra tips för hemmagjorda Alla hjärtans dag-kort.

Gör ett Alla hjärtans dag-kort – med överraskande och roliga "kort"

Vad sägs om att ge en banan som ett Alla hjärtans dag-kort? Eller kanske ett päron, en melon eller helt enkelt en påse med gummibjörnar.

Du kanske inte riktigt kopplar det här till Alla hjärtans dag, men om du kombinerar det med en rolig och romantisk ordlek så har du plötsligt ett Alla hjärtans dag-kort i en rolig förpackning. Använd din kreativitet och gå rakt på sak.

Vi föreslår fyra olika hemmagjorda varianter:

Ta en banan och en spritpenna och skriv på bananen:

I am bananas for you

Ta en påse med gummi- eller chokladbjörnar. Vilken sötsak det är spelar inte så stor roll för budskapet, så länge det är en björn. Tejpa en post-it-lapp på påsen med följande text:

Life without you is unbearable

Tillbaka till fruktkorgen. Ta en glödlampa av lämplig storlek och skriv följande med en märkpenna:

We make a great pear

Ta en melon, skär ut en hjärna i mitten och skriv runt:

You're one in a melon
Syv gule bananer på rosa bakgrunn, på den midterste bananen står det "I am bananas for you!"
«I am bananas for you»
Konvolutt og kort ved siden av blomster

Så här skriver du Alla hjärtans dag-kort till den du håller kär

Gillar du de klassiska Alla hjärtans dag-korten eller tycker du att det är svårt att veta hur du ska formulera dig?

Till följd av dagens digitalisering är det faktiskt många som inte vet hur man skriver ett klassiskt kärleksbrev.

Du är därför inte ensam om du känner dig träffad. Handskrivna kort är en sällsynt gest som nästan uteslutande förekommer vid jul och födelsedagar. Därför finns det utrymme att imponera.

Gör dig bekväm och hitta inspiration med dessa konkreta tips:

Förberedelse är viktigt

Det första du bör göra är att ta fram skrivmaterial: Penna, kort, kladdpapper och något du eventuellt kan dekorera kortet med. Sätt dig ner i favoritfåtöljen och tänk på din utvalda. Gå gärna igenom bilder på din älskling och trevliga upplevelser ni delat med er av. Detta kan väcka minnen som du också kan ta med i alla hjärtans dag-kortet.

Hvitt kort med tegnede, lilla hjerter ligger på et rosa bord. Foto tatt ovenfra.
Imponera extra genom att göra Alla hjärtans dag-kortet själv!

TIPS: GÖR alla hjärtans dag-KORT SJÄLV

Om du lägger ner lite arbete på kortet och gör det själv med en ritning eller utklipp och ett finare papper kommer du att imponera ännu mer! Du hittar mycket användbar utrustning och tillbehör i hobbybutiker.

Skriv från hjärtat

Ett kärleksbrev är mycket personligt och endast avsett för mottagarens ögon. Släpp loss och skriv ner dina innersta tankar. Ett kärleksbrev får gärna vara ofiltrerat och rakt på sak med ord direkt från hjärtat.


VISSTE DU DETTA?

Alla Sex and the City-fans minns väl scenen där Carrie hänvisar till boken ”Love Letters of Great Men”, men visste du att den bok hon hänvisar till inte fanns vid den här tidpunkten?

Titeln och innehållet var endast uppdiktade för att användas som rekvisita i serien. Sedan dess har boken förverkligats och har nu getts ut tack vare den enorma efterfrågan som kom efter att Big vann tillbaka Carrie med kärleksbreven i boken.

Anpassa språket

Varje relation är unik och för att kärleksbrevet ska upplevas som personligt måste du anpassa det till din älskade. Om du vill få extra många kärlekspoäng bör du undvika att fuska med artificiell intelligens!

Reflektera lite kring din älskades personlighetsdrag och väg orden därefter. Om ni faller under kategorin "lika barn lekar bäst" skriver du ett brev i en stil som du själv skulle vilja få. Om ni däremot klassificeras som ”motsatser som attraheras av varandra” bör du formulera dig annorlunda än vad du själv skulle föredra.

Har du en kärlek som är duktig på att ge komplimanger och som ofta berättar för dig vad hen känner är det också troligt att din partner har en viss önskan eller behov av att få detta återgäldat. Då bör du skriva ett Alla hjärtans dag-kort präglat av komplimanger och gärna med lite tankar kring er relation. Om det här dessutom är något din flickvän eller pojkvän inte är så bortskämd med för övrigt är det extra guld värt.

FÖR DET LILLA EXTRA TILL alla hjärtans dag-KORT

Avsluta hälsningen på kortet med att bjuda ut din älskade på en dejt. Lägg kärleksbrevet i brevlådan och vänta spänt på svar.