Butiken flyttar – och blir större: ”Ett lyft”

Den 30:e maj slår JYSK upp portarna till nya butiken!

Torsdag den 30 maj kommer Jysk att flytta upp en våning till större och nyrenoverade lokaler. ”Det känns jättebra”, säger butikschef Camilla Livimäki.

Om bara några månader kommer möbelföretaget Jysk att flytta från den lilla butiken på undervåningen i Mirum Galleria. Flyttlasset går till en mer central plats på övervåningen, in i H&M:s gamla lokaler. Men innan dess behöver lokalen renoveras, vilket det jobbas för fullt med just nu. Camilla Livimäki är butikschef och kommer att vara med genom hela flytten. – Det känns jättebra, jag har väntat på det här länge. Den nya lokalen är mycket större, vilket gör att vi kan ha alla varor inne i butiken, till skillnad mot nu. Det är också kul att vi kommer att flytta dit där det cirkulerar många människor, säger hon. Camilla Livimäki går runt i den nya lokalen och visar var kassor och varumottagning kommer att finnas när allt är klart. Det kommer också att behövas mer personal efter flytten. – Flera elever från gymnasieskolor har praktiserat hos oss och senare fått anställning. Jag har anställt jättemånga den vägen så det kan bli aktuellt nu med, säger Camilla Livimäki.

Det är flera lokaler som står tomma här i gallerian, vad gör att ni vågar satsa? – Vi måste våga satsa, jag tror att det kommer att bli ett lyft både för butiken och gallerian.

Anledningen till flytten är den gamla lokalens dåliga skick. Flytten ger också butiken möjlighet att inreda så att den bättre passar in i kedjans koncept. Av de anledningarna kändes det, enligt Camilla Livimäki, självklart att tacka ja när erbjudandet kom.

– Vi har varit på nedervåningen länge och lokalen börjar bli gammal så vi blev väldigt glada av erbjudandet. I den nya butiken kommer allt att vara nytt och fräscht både för kunder och personal.

Det mesta kommer att bli bättre tror jag, speciellt varumottagningen, säger hon. En lättare väg från lager till butik är något som även Tilda Ceric ser fram emot. – Ja, det är nog det största pluset, att slippa gå genom en labyrint för att hämta varorna. Det är alltid något som krånglar när man ska hämta något, säger hon med ett skratt.

– I maj kommer vi att tömma den gamla butiken och lägga allt fokus här i den nya lokalen. Sedan blir det en stor invigning den 30:e maj, säger Camilla Livimäki.

Enligt butikschefen kommer man att som kund att kunna handla i den gamla butiken under hela tiden som butiken flyttar.

Aktuella erbjudanden

Aktuella butiker

Tabell med aktuella butiker
Butik Placering Öppettider Kontaktinformation
Öppet i dag 10:00 - 18:00